Onze alpaca's 

Om alvast een beetje in de sfeer te komen, stellen een aantal van onze 22 alpaca's zich graag aan u voor. 

Charlie

Ik ben Charlie, de leider van de groep.  Op 23 mei 2017 ben ik geboren en op 3 mei 2018 ben ik samen met mijn maatje Lola verhuisd van Kootwijkerbroek naar Eemdijk. Doordat ik de leider ben, ga ik vaak mee op stap. 

Lola

Ik ben Lola. Samen met Charlie ben ik in mei 2018 gearriveerd. Charlie en ik zijn de ouders van Ezra. Ik ben een echte dame en ik vind één wandeling op een zaterdag genoeg. Daarna ga ik lekker de wei in. 

Nikkie

Ik ben Nikkie en de moeder van Sammie en Rudolph. Ook ik ben oorspronkelijk in Kootwijkerbroek geboren en in juni 2019 verhuisd naar Eemdijk. Ik had toen net Sammie gekregen. Ik wandel graag maar wel als laatste van de groep. Verder kan ik enorm goed poseren voor mooie foto's. Bruiloften zijn mijn specialiteit.

Nora

Ik ben Nora. Ook ik ben in juni 2019 naar Eemdijk gekomen. Ik was daar net een weekje toen mijn dochter Sara geboren is. Ik heb een uitgesproken mening wie er met mij mag wandelen. Mijn voorkeur gaat uit naar dames of kinderen. Naast Sara heb ik ook nog een zoon Jura en een dochter Suze.

Ik ben Sammie, in 2019 samen met mijn moeder Nikkie naar de boerderij verhuisd. Ik ben echt een hele lieve alpaca, soms zo lief dat ik erg onderdanig ben in de groep. Wanneer ik jou vertrouw kunnen wij heel fijn wandelen samen. Grappig feitje, ik heb hele mooie wol, die wordt zelfs vooraf al gereserveerd :)

Hoi ik ben Sara. Ik ben in 2019 geboren als eerste veulen op deze boerderij. Ik ben de dochter van Nora en ik ben een hele pittige dame. Ik heb duidelijk mijn voorkeuren met wie ik wel of niet wil wandelen. Het is nooit saai met mij.

Timo

Mijn naam is Timo, de grote broer van Noa. Ik ben vervangend leider van de groep. Wandelen vind ik erg leuk en ik ben ook echt heel erg lief. Ik neem altijd de tijd want ik ga er soms rustig bij liggen. Je moet mij dan even in de zij kietelen en dan loop ik weer heerlijk verder. 

Suze

Ik ben Suze,2 juni 2021 ben ik geboren. Mijn ouders zijn Nora en Charlie. Waar mijn zus Sara heel pittig is, ben ik erg rustig. Ik spuug absoluut niet en loop het liefst met (kleine) kinderen. Daar mijn moeder vrij groot is, ben ik klein. 

Ezra

Mijn naam is Ezra. Op 9 juni 2021 ben ik als zoon van Lola en Charlie geboren. Mijn opstart was erg slecht doordat mijn moeder geen melk had. Ik ben de eerste dagen kunstmatig gevoed. Doordat ik zoveel in handen ben geweest, ben ik echt super, super lief. 

Noa

Ik ben Noa, dochter van Milly. Ik ben geboren op 16 juli 2021 op Eemdijk. De naam die ik heb gekregen is afkomstig van de dochter van mijn vorige eigenaar waar mijn baasje nog steeds contact mee heeft. Met wandelen ga ik nog niet heel erg vaak mee want ik ben jong en sterk en vooral kinderen vinden dat erg spannend. 

Rudolph

Ik ben Rudolph en mijn naam verklaard misschien al wanneer ik geboren ben, namelijk op kerstavond 2021. Inmiddels ben ik al een stuk groter maar de foto van mij is te grappig om niet te laten zien. Doordat ik in de winter geboren ben, heb ik een wat lastigere opstart gehad. Hierdoor ben ik niet heel groot en heb ik aan de voorkant x-benen.  

Luna

Mijn naaam is Luna, dochter van Sara en Charlie. Ik ben geboren op 28 mei 2022. Mijn karakter heb ik van mijn vader geërfd waardoor ik veel liever dan mijn moeder ben. Een bijzonder mooi kenmerk van mij is mijn vacht. Ik ben super vol in mijn wol. 

Jura

Ik ben Jura, het derde veulen van Nora. Ben geboren op 31 mei 2022. Mijn naam heb ik aan de buurvrouw te danken waar wij met onze kudde vaak mogen grazen. Ik ben een echte gentleman met een hart van goud en wandel graag met mijn moeder. 

Hugo

Ik ben Hugo, geboren 26 juli 2022 en één van de laatste veulens van Charlie. Omdat mijn baasje inteelt wil voorkomen, zijn Charlie, Sammie en Timo in augustus gecastreerd. Samen met Luna en Jura spring ik vaak door de wei. Heel soms ga ik al mee op wandeling waarbij ik graag bij mijn moeder Milly loop. 

Noëlle

Ik ben Noëlle, dochter van Julia geboren op 2e kerstdag 2022. De jongste telg van de groep. Ontzettend ondeugend maar wel heel leuk om naar te kijken. Mijn witte sikje heb ik van mijn vader Charlie geërfd. Verder ben ik net als mijn moeder erg lief en aanhankelijk. 

Lammie

Hallo ik ben Lammie, en zoals mijn naam doet vermoeden ben ik geen alpaca, terwijl ik mij wel als een alpaca gedraag. Ik ben geboren op 5 april 2022 en mijn moeder wilde mij niet hebben. Hierdoor ben ik met de fles groot gebracht en liep ik tussen de koeien. Dit vond ik minder leuk en heb zelf de alpacas opgezocht waar ik mij enorm thuis voel. Met de wandelingen ga ik graag (als extra gast) mee.