Onze alpaca's 

Om alvast een beetje in de sfeer te komen, stellen een aantal van onze 22 alpaca's zich graag aan u voor. 

Charlie

Ik ben Charlie, de leider van de groep.  Op 23 mei 2017 ben ik geboren en op 3 mei 2018 ben ik samen met mijn maatje Lola verhuisd van Kootwijkerbroek naar Eemdijk. Doordat ik de leider ben, ga ik vaak mee op stap. 

Lola

Ik ben Lola. Samen met Charlie ben ik in mei 2018 gearriveerd. Charlie en ik zijn de ouders van Ezra. Ik ben een echte dame en ik vind één wandeling op een zaterdag genoeg. Daarna ga ik lekker de wei in. 

Nikkie

Ik ben Nikkie en de moeder van Sammie en Rudolph. Ook ik ben oorspronkelijk in Kootwijkerbroek geboren en in juni 2019 verhuisd naar Eemdijk. Ik had toen net Sammie gekregen. Ik wandel graag maar wel als laatste van de groep. Verder kan ik enorm goed poseren voor mooie foto's. Bruiloften zijn mijn specialiteit.

Nora

Ik ben Nora. Ook ik ben in juni 2019 naar Eemdijk gekomen. Ik was daar net een weekje toen mijn dochter Sara geboren is. Ik heb een uitgesproken mening wie er met mij mag wandelen. Mijn voorkeur gaat uit naar dames of kinderen. Naast Sara heb ik ook nog een zoon Jura en een dochter Suze.

Sammie

Ik ben Sammie, in 2019 samen met mijn moeder Nikkie naar de boerderij verhuisd. Ik ben echt een hele lieve alpaca, soms zo lief dat ik erg onderdanig ben in de groep. Wanneer ik jou vertrouw kunnen wij heel fijn wandelen samen. Grappig feitje, ik heb hele mooie wol, die wordt zelfs vooraf al gereserveerd :)

Sara

Hoi ik ben Sara. Ik ben in 2019 geboren als eerste veulen op deze boerderij. Ik ben de dochter van Nora en ik ben een hele pittige dame. Ik heb duidelijk mijn voorkeuren met wie ik wel of niet wil wandelen. Het is nooit saai met mij.

Timo

Mijn naam is Timo, de grote broer van Noa. Ik ben vervangend leider van de groep. Wandelen vind ik erg leuk en ik ben ook echt heel erg lief. Ik neem altijd de tijd want ik ga er soms rustig bij liggen. Je moet mij dan even in de zij kietelen en dan loop ik weer heerlijk verder. 

Suze

Ik ben Suze, 2 juni 2021 ben ik geboren. Mijn ouders zijn Nora en Charlie. Waar mijn zus Sara heel pittig is, ben ik erg rustig. Ik spuug absoluut niet en loop het liefst met (kleine) kinderen. Daar mijn moeder vrij groot is, ben ik klein. 

Ezra

Mijn naam is Ezra. Op 9 juni 2021 ben ik als zoon van Lola en Charlie geboren. Mijn opstart was erg slecht doordat mijn moeder geen melk had. Ik ben de eerste dagen kunstmatig gevoed. Doordat ik zoveel in handen ben geweest, ben ik echt super, super lief. 

Noa

Ik ben Noa. Ik ben geboren op 16 juli 2021 op Eemdijk. De naam die ik heb gekregen is afkomstig van de dochter van mijn vorige eigenaar waar mijn baasje nog steeds contact mee heeft. Ik lijk heel erg op mijn broer Timo, maar Timo heeft een wat forsere bouw waardoor je ons toch nog uit elkaar kan houden. 

Rudolph

Ik ben Rudolph en mijn naam verklaard misschien al wanneer ik geboren ben, namelijk op kerstavond 2021. Doordat ik in de winter geboren ben, heb ik een wat lastigere opstart gehad. Hierdoor ben ik niet heel groot en heb ik aan de voorkant x-benen, en hier kan ik heel hard mee rennen. 

Luna

Mijn naaam is Luna, dochter van Sara en Charlie. Ik ben geboren op 28 mei 2022. Mijn karakter heb ik van mijn vader geërfd waardoor ik veel liever dan mijn moeder ben. Een bijzonder mooi kenmerk van mij is mijn vacht. Ik ben super vol in mijn wol. 

Jura

Ik ben Jura, het derde veulen van Nora. Ben geboren op 31 mei 2022. Mijn naam heb ik aan de buurvrouw te danken waar wij met onze kudde vaak mogen grazen. Ik ben een echte gentleman met een hart van goud en wandel graag met mijn moeder. 

Hugo

Ik ben Hugo, geboren 26 juli 2022 en één van de laatste veulens van Charlie. Ik ben een ontzettend lieve en rustige alpaca en ik ben het broertje van Timo en Noa. Tijdens de wandelingen laat ik me niet snel afleiden en wandel ik rustig met je mee. 

Luca

Ik ben Luca, vernoemd naar de kleinzoon van het bedrijf. Geboren in mei 2022 en sinds september 2022 ben ik bij Knuffelalpaca enzo. Ik ben een opvallende verschijning met mijn bruine vacht en witte kop. Ik ben een snelle wandelaar en zorg ervoor dat iedereen de pas er goed inhoudt :)

James

Ik ben James, ik ben bij Knuffelalpaca enzo sinds september 2022. Ik ben een hele mooie alpaca en dat laat ik ook graag zien. Daarnaast ben ik best ondeugend en benut ik elke kans om te ontsnappen en zie je mijn eigenaren ook vaak achter mij aanrennen. 

Bob

Ik ben Bob, ook ik ben sinds september 2022 bij Knuffelalpaca enzo. Ik ben een pittige alpaca en daardoor best sterk. Hierdoor ga ik niet heel vaak mee met wandelingen, maar als u het toch met mij aandurft dan ga ik graag met u op pad. Als u maar zelfverzekerd bent dan ga ik u niet uittesten. 

Kees

Ik ben Kees, een kleine schattige alpaca met een koppie om verliefd op te worden. Ik ben lief en rustig en vind het heel leuk om te gaan wandelen. Wel blijf ik graag bij Luca, Bob en James aangezien ik deze alpaca's al om mij heen heb sinds ik geboren ben en wij met z'n vieren naar Eemdijk verhuisd zijn. 

Noëlle

Ik ben Noëlle, dochter van Julia geboren op 2e kerstdag 2022. Ontzettend ondeugend maar wel heel leuk om naar te kijken. Mijn witte sikje heb ik van mijn vader Charlie geërfd. Ik ben erg duidelijk en als ik geen zin heb om te wandelen sta ik stil en lopen we pas verder als ik daar zin in heb. Een wandeling met mij neemt dus ook wel iets meer tijd in beslag. 

Lammie

Hallo ik ben Lammie, en zoals mijn naam doet vermoeden ben ik geen alpaca, terwijl ik mij wel als een alpaca gedraag. Ik ben geboren op 5 april 2022 en mijn moeder wilde mij niet hebben. Hierdoor ben ik met de fles groot gebracht en liep ik tussen de koeien. Dit vond ik minder leuk en heb zelf de alpacas opgezocht waar ik mij enorm thuis voel. Met de wandelingen ga ik graag (als extra gast) mee. 

Jip

Ik ben Jip, geboren in mei 2023 en de zoon van Nora. Ik ben echt heel erg lief en met mijn mooie zwarte vacht heb ik veel weg van mijn vader Charlie. Wel vind ik het spannend om zonder mijn moeder op pad te gaan, dus voor nu blijf ik nog lekker bij Nora in de buurt. 

Tommie

Ik ben Tommie, de zoon van Nikkie. Met mijn mooie lichtbruine vacht kun je direct zien dat ik een broertje van Sammie ben. Ik heb een ontzettend lief koppie en ben daarom perfect voor selfies :) Ik ben geboren in mei 2023. 

Livia

Ik ben Livia, de dochter van Sara. Ik ben geboren in juni 2023 en zoals je ziet ben ik een opvallende verschijning. Met mijn mooie witte borst steel ik de show, maar daarnaast heb ik een gigantisch ondeugend karakter, vind ik het geweldig om te ontsnappen en vind ik het nog leuker als mensen een poging gaan doen om mij te vangen. Al met al, met mij is het nooit saai!